Anna -

Art director & Senior Tech

GÖR: Art director & Senior Tech  BOR: Kungsholmen  FAMILJ: Sambo

GÖR: Art director & Senior Tech

BOR: Kungsholmen

FAMILJ: Sambo

Anna är en cool och driven hårstylist som med sin stora inspiration från konst, street och framför allt människor, uppmuntrar att våga mer med sitt hår.

I kombination med sitt lugn, lyhördhet och kreativitet är det en självklarhet att hon nu kliver upp till art director och senior tech - vilket vi på noir stockholm är otroligt stolta över!

HUR LÄNGE HAR DU ARBETAT HOS NOIR STOCKHOLM?  

Sedan våren 2013.

VAD ÄR DIN ROLL IDAG?

Art director & Senior Tech.

HUR VÄCKTES INTRESSE FÖR HÅR?

Min medvetenhet om hårets betydelse började tidigt.

Redan på förskolan märktes det tydligt att de med långt hår fick positiva kommentarer. Själv hade jag kort och rufsigt hår.

Det jag märkte senare i tonåren, när jag var hårmodell, var att även korta frisyrer kunde vara helt rätt.
Korta frisyrer har sedan dess legat mig närmst hjärtat i mitt skapande.

HUR LÄNGE HAR DU VARIT I BRANSCHEN OCH HUR HAR DIN TID INOM YRKET SETT UT?

Jag tog examen från Björn Axén Academy 2013. Efter det sökte jag mitt till NOIR Stockholm där jag har fortsatt min kreativa utveckling.


FINNS DET EN HÅRTREND DU TYCKER ÄR TIDLÖS? 

Får nog säga snaggat. Det är kaxigt och funkar i alla lägen och till alla stilar. Kanske inte den frisyren som kräver mest från mig som frisör, men ändå tidlös.

 

IMG_2692.jpg

FINNS DET EN HÅRTREND SOM DU HOPPAS ALDRIG KOMMER TILLBAKA?

De stilar som vi ser tillbaka på och anser vara mindre snygga, eller rentav fula, kan fungera perfekt så länge det är på rätt person. Kontexter förändras.  

VAR HITTAR DU DIN INSPIRATION? 

Jag älskar gatu- och modefotografi. Dessa är nog mina främsta källor till inspiration. Att kolla på människor, både i vardagen, på resande fot och i filmer är förstås också viktiga källor.  

HUR SER DU TILL ATT HÅLLA DIG NYFIKEN OCH FRAMÅTSTRÄVANDE? 

Att arbeta fram en persons bästa estetiska version av sig själv, med hjälp av håret, är det som får mig att ständigt vilja göra nya och utmanande arbeten. Varje klippning är skräddarsydd och personlig.